Jääspeedway

Paikkana Rautatientorin Jääpuisto. Tapahtumaa sponsoroivat ystävällisesti ja hyvässä urheiluhengessä Sheriffi (the enemy of suck) sekä Kill City Sport Co.

Tulokset

Slicksit, le grande finale

 1. Kimi
 2. Yojimbo
 3. Paulus
 4. Pete

Nastat

 1. Jeff Renaud
 2. Juha Tretjakov
 3. Jarno Kyllönen
 4. Janne Nurminen

Jumbopalkinto

 • DFL Jarkko Julkunen

Mainos, tiedot

Jääspiidit 28.2.2009, jonka jälkeen Helsinki Massive tarjoilee Winter War Alleycat-kilvoittelun. Alustava aikataulu:

 • Jääspiidit klo 14-17
 • Ällärit klo 18-20
 • Sauna klo 18-22

Underlife BC on jo 15 vuoden maallisen taivalluksensa aikana järjestänyt talvisin jääspeedwayn ja kesäisin kiihdytysajot polkupyörillä. Tietysti jäsenet ovat keskenään ajelleet tai RAIDanneet muutamaan otteeseen vuoteen. Viime kesänä oli myös ekstratapahtuma, Malmari 6-pack. Malminkartanon jätemäellä järjestetty ”alamäki”-kisa. Tämänvuotinen jääspeedway tapahtuu kelissä kuin kelissä ja muutaman ystävän ja yhteistyökumppanin avustuksella Rautatientorin Jääpuistossa. Lauantaisena iltapäivänä on tarkoitus nauttia musiikista, ystävistä, polkupyöristä ja tietysti kisaamisesta jääkenttien kuninkuudesta vuodeksi eteenpäin.

Jääspeedwayssa ajetaan kahdeksikon muotoista rataa muutaman kierroksen verran. Jännitysmomenttia tarjoaa päädyn mutkat ja keskikohta, jossa ajolinjat risteävät. Sarjoina tullaan näkemään tänä vuonna Kilarisliksit, eli renkaat ilman nastoja ja Ökynastat, renkaat nastoilla. Kotitekoiset ruuvirenkaat jäävät tänä vuonna kotiin, niiden ylivoimaisuuden ja ajotylsyyden takia. Laitevaatimuksia ei ole muita kuin, että ajovehje on luokiteltu polkupyöräksi. Yleensä lähtöviivalle kasaantuu kaikentyyppisiä polkupyöriä aina kilpapyöristä mummopyöriin. Pyörällä ei yleensä kilpaa voiteta vaan ajotekniikalla, eli kaikki on ihan kuskista kiinni. Yleensä kunkin sarjan finaaliajo tapahtuu siten, että jokaiselta kierrokselta viimeinen putoaa aina pois, kunnes vain yksi on radalla ja voittaja.

Underlife BC on pieni, aatteellinen, pyöräilyä kannattava herrasmieskerho, joka valitsee jäsenensä erittäin tarkkaan. Kerhon esikuviksi luetaan kaikenlaisia pyöräilijöitä aina Unabomberista jo edesmenneeseen Marco Pantaniin. Kerho pyrkii edistämään pyöräilyä kaikilla suunnilla ja kaikilla pyöräilytavoilla.

Paulus Palmqvist / el presidente

Aiheesta myös Helsinki Massiven sivustolla.